Kuřecí soté na jehle s omáčkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí soté na jehle s omáčkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26198 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Arašídy |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
25 ml | Citronová šťáva |
25 g | Cukr krupice |
25 g | Cukr třtinový |
3 g | Cukr vanilka |
400 g | Kuřecí prsa |
80 g | Olej rostlinný |
50 ml | Olej sezamový |
80 g | Omáčka sójová |
50 g | Omáčka Tahini |
25 g | Paprikový protlak |
25 g | Pepř červený celý |
2 ks | Šalotka |
25 g | Sardelová pasta |
5 g | Sůl |
50 ml | Víno portské |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 873,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Olej sezamový, Omáčka Tahini, Pepř červený celý, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Cukr vanilka, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Paprikový protlak, Sardelová pasta, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí soté na jehle s omáčkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme marinádu ze 2 lžic sójové omáčky, vína, sezamového oleje, třtinového cukru a pepře. Z masa nakrájíme kostky, promícháme s marinádou, přikryjeme a marinujeme v chladu 1-2 dny. Rozehřejeme lžíci oleje a podusíme na něm najemno nakrájenou šalotku, česnek a chilli papričku. Osolíme. Na jiné pánvi opražíme na 1 lžíci rozehřátého oleje arašídy a rozmixujeme je. |
2 | K šalotce přilijeme 200 ml vody. Jakmile se voda začne vařit, přidáme arašídy, sardelovou pastu, citronovou šťávu a cukr. Podle potřeby osolíme. Chvíli redukujeme. |
3 | Maso napícháme na špízy a osmažíme v pánvi po všech stranách na troše rozehřátého oleje. |
4 | Zbývající sójovou omáčku rozmícháme se sezamovou a paprikovou pastou. Osladíme a též podáváme ke špízu. |