Jednoduchý recept

Kuřecí soté na jehle s omáčkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26198
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Arašídy
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
25 ml Citronová šťáva
25 g Cukr krupice
25 g Cukr třtinový
3 g Cukr vanilka
400 g Kuřecí prsa
80 g Olej rostlinný
50 ml Olej sezamový
80 g Omáčka sójová
50 g Omáčka Tahini
25 g Paprikový protlak
25 g Pepř červený celý
2 ks Šalotka
25 g Sardelová pasta
5 g Sůl
50 ml Víno portské
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 831 kcal
Kilojoule 3 475kJ
12% Sacharidy 43 g
79% Tuky 59 g
32% Sodík 632 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kuřecí soté na jehle s omáčkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme marinádu ze 2 lžic sójové omáčky, vína, sezamového oleje, třtinového cukru a pepře. Z masa nakrájíme kostky, promícháme s marinádou, přikryjeme a marinujeme v chladu 1-2 dny. Rozehřejeme lžíci oleje a podusíme na něm najemno nakrájenou šalotku, česnek a chilli papričku. Osolíme. Na jiné pánvi opražíme na 1 lžíci rozehřátého oleje arašídy a rozmixujeme je.

2

K šalotce přilijeme 200 ml vody. Jakmile se voda začne vařit, přidáme arašídy, sardelovou pastu, citronovou šťávu a cukr. Podle potřeby osolíme. Chvíli redukujeme.

3

Maso napícháme na špízy a osmažíme v pánvi po všech stranách na troše rozehřátého oleje.

4

Zbývající sójovou omáčku rozmícháme se sezamovou a paprikovou pastou. Osladíme a též podáváme ke špízu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept