Zamilovaná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zamilovaná polévka
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2620 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 kg | Hovězí maso přední |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Podravka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
0,5 kg | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 209,3mg |
Draslík | 377,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 169,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Podravka, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zamilovaná polévka postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso a zeleninu omyjeme. |
2 | Všechny suroviny dáme do hrnce, zalijeme 2l vody a vaříme 2-3 hodiny. |
3 | Před dokončením připravíme vložku do polévky. Rozšleháme vejce, přidáme polévkové koření a polovinu nasekané petrželky. |
4 | Rozehřejeme olej a do vykrajovátka ve tvaru srdce nalijeme směs, smažíme asi 15 minut. |
5 | Vývar přecedíme, maso i zeleninu dáme stranou. |
6 | Hotové srdce vyjmeme pánve, vyřízneme z formy a vložíme do talíře. |
7 | Zalijeme připraveným čirým vývarem a ozdobíme petrželkou. |