Exotický špíz se zázvorovou šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Exotický špíz se zázvorovou šlehačkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26200 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
5 g | Anýz mletý |
1 ks | Banány |
50 g | Hrozinky |
150 g | Hroznové víno |
1 ks | Hrušky |
1 ks | Jablka |
25 ml | Pomerančová šťáva |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Zázvor celý |
30 g | Zázvor kandovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 483,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Banány, Hrozinky, Hroznové víno, Hrušky, Jablka, Pomerančová šťáva, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Zázvor kandovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Exotický špíz se zázvorovou šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Ovoce oloupeme. Jablko a hrušku zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Hrozinky opláchneme a promícháme s pomerančovou šťávou. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Banán nakrájíme na asi 5 mm silné plátky. Hroznové bobule rozpůlíme a odstraníme semena. |
2 | Smetanu ušleháme dopolotuha. Ochutíme ji zázvorem a anýzem. |
3 | Ovoce a hrozinky střídavě napícháme na špízy a upravíme na dezertní talířky. Přidáme zázvorovou šlehanou smetanu. Kandovaný zázvor nadrobno nasekáme a dezert posypeme. |