Ovocný špíz s bílou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný špíz s bílou pěnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26202 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
100 g | Borůvky |
100 g | Čokoláda bílá |
250 g | Jahody zahradní |
1 ks | Kiwi |
1 ks | Máta |
50 ml | Slivovice |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 60,3mg |
Draslík | 297,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Čokoláda bílá, Jahody zahradní, Máta, Vaječný bílek slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Slivovice, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný špíz s bílou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu rozpustíme se dvěma lžícemi smetany ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu vymačkáme a přidáme k čokoládě. Mícháme, až se rovněž rozpustí. Vyjmeme a necháme vychladnout. Jakmile začne želatina želírovat, ušleháme tuhou šlehačku. Ochutíme ji slivovicí a přimícháme k čokoládě. Z bílků ušleháme pevný sníh a rovněž ho přimícháme k čokoládě. Pěnou naplníme poháry a dáme ztuhnout. |
2 | Z kiwi, borůvek, jahod a máty připravíme špízy. Podáváme s čokoládovou pěnou. |