Provensálské jehněčí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálské jehněčí kotlety
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26203 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
12 ks | Jehněčí kotlety |
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej olivový |
6 ks | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
60 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 207,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Jehněčí kotlety, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálské jehněčí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety zbavíme tuku a přitom očistíme povrch kostí. Kotlety poskládáme do mísy. Na marinádu rozmícháme šťávu a strouhanou kůru z 1/2 citronu a 2 lžic olivového oleje. Přimícháme prolisovaný česnek. Rozmarýn opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Přidáme do marinády. Marinádou potřeme kotlety, přikryjeme a necháme odležet nejméně 30 minut. |
2 | Olivy vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Kotlety vyjmeme z marinády, citronovou kůru a rozmarýn odstraníme. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme zbývající olej a máslo. Kotlety opékáme asi 3 minuty při mírné teplotě. Maso by uvnitř mělo zůstat růžové. |
3 | Připečeniny v pánvi rozředíme vínem a povaříme. Přidáme olivy a petrželku a vaříme do zhoustnutí. Kotlety vyjmeme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, olivami a petrželkou. Horké podáváme. |