Recept

Provensálské jehněčí kotlety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26203
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Citrony
12 ks Jehněčí kotlety
30 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový
6 ks Olivy černé
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
60 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,171 kcal
Kilojoule 4 898kJ
6% Sacharidy 22 g
127% Tuky 96 g
127% Sodík 3 g
104% Bílkoviny 59 g

Provensálské jehněčí kotlety postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kotlety zbavíme tuku a přitom očistíme povrch kostí. Kotlety poskládáme do mísy. Na marinádu rozmícháme šťávu a strouhanou kůru z 1/2 citronu a 2 lžic olivového oleje. Přimícháme prolisovaný česnek. Rozmarýn opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Přidáme do marinády. Marinádou potřeme kotlety, přikryjeme a necháme odležet nejméně 30 minut.

2

Olivy vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Kotlety vyjmeme z marinády, citronovou kůru a rozmarýn odstraníme. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme zbývající olej a máslo. Kotlety opékáme asi 3 minuty při mírné teplotě. Maso by uvnitř mělo zůstat růžové.

3

Připečeniny v pánvi rozředíme vínem a povaříme. Přidáme olivy a petrželku a vaříme do zhoustnutí. Kotlety vyjmeme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, olivami a petrželkou. Horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept