Recept

Éclairs s jogurtem a bobulovým ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26205

Ingredience

100 g Cukr krupice
200 g Jahody zahradní
300 g Jogurt bílý
40 ml Likér pomerančový
100 g Maliny
100 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
2 ks Pomeranče
100 g Rybíz červený
200 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná
6 ks Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 659kJ
21% Sacharidy 74 g
27% Tuky 20 g
31% Sodík 621 mg
68% Bílkoviny 38 g

Éclairs s jogurtem a bobulovým ovocem postup přípravy receptu:

1

Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme těsto. Přidáme 1 vejce, necháme zchladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu rozehřejeme na 225 °C.

2

Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech nastříkáme asi 4 cm dlouhé pásky, vždy 2 vedle sebe.

3

Pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 20 minut. Vyjmeme, pečivo vodorovně rozkrojíme a necháme vychladnout.

4

Na krém dáme nabobtnat želatinu. Pomeranč omyjeme, dosucha otřeme a nastrouháme kůru. Vylisujeme pomerančovou šťávu a s cukrem ji svaříme na sirup. Přidáme kůru a v horkém sirupu rozpustíme vymačkanou želatinu. Přimícháme likér a za občasného promíchání necháme vychladnout a poté vmícháme jogurt. Dotuha ušleháme smetanu a přimícháme ji do želírujícího krému. Krémem naplníme cukrářský sáček a hmotu nastříkáme na spodní půlku pečiva.

5

Ovoce očistíme, opláchneme, necháme okapat a pečivo potřené krémem jím obložíme. Přiložíme vrchní polovinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept