Éclairs s jogurtem a bobulovým ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Éclairs s jogurtem a bobulovým ovocem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26205 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
200 g | Jahody zahradní |
300 g | Jogurt bílý |
40 ml | Likér pomerančový |
100 g | Maliny |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Pomeranče |
100 g | Rybíz červený |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
6 ks | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 164,4mg |
Draslík | 551,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 465,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Jogurt bílý, Maliny, Pomeranče, Rybíz červený, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Éclairs s jogurtem a bobulovým ovocem postup přípravy receptu:
1 | Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme těsto. Přidáme 1 vejce, necháme zchladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu rozehřejeme na 225 °C. |
2 | Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech nastříkáme asi 4 cm dlouhé pásky, vždy 2 vedle sebe. |
3 | Pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 20 minut. Vyjmeme, pečivo vodorovně rozkrojíme a necháme vychladnout. |
4 | Na krém dáme nabobtnat želatinu. Pomeranč omyjeme, dosucha otřeme a nastrouháme kůru. Vylisujeme pomerančovou šťávu a s cukrem ji svaříme na sirup. Přidáme kůru a v horkém sirupu rozpustíme vymačkanou želatinu. Přimícháme likér a za občasného promíchání necháme vychladnout a poté vmícháme jogurt. Dotuha ušleháme smetanu a přimícháme ji do želírujícího krému. Krémem naplníme cukrářský sáček a hmotu nastříkáme na spodní půlku pečiva. |
5 | Ovoce očistíme, opláchneme, necháme okapat a pečivo potřené krémem jím obložíme. Přiložíme vrchní polovinu. |