Levandulové závitky z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Levandulové závitky z telecího masa
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26208 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Levandule - květ |
10 g | Majoránka |
80 ml | Olej olivový |
80 g | Paprikový protlak |
5 g | Pepř černý mletý |
5 ks | Petržel - nať |
100 ml | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
650 g | Telecí maso přední |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 256,8mg |
Draslík | 563,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Levandule - květ, Olej olivový, Paprikový protlak, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Šunka parmská, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Telecí maso přední, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Levandulové závitky z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Telecí plátky potřeme paprikovou pastou, přidáme plátek šunky a hoblinky z části sýra. Zavineme a upevníme párátky. Silně rozehřejeme olej a na něm po všech stranách prudce opečeme. Zbývající sýr najemno nastrouháme. Nadrobno nakrájíme petrželku. Přidáme petrželku a levanduli k masu. Přilijeme sherry a vývar. Závitky necháme zvolna táhnout asi 6 minut při mírné teplotě. Osolíme a opepříme. |
2 | Závitky vyndáme a uchováme v teple. Omáčku zredukujeme. Závitky přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme opláchnutou majoránkou a podáváme. |