Srdíčkové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srdíčkové rizoto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2621 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 kostka | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
400 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 špetka | Koření grilovací |
400 g | Kuřecí srdíčka |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
189,4 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 188,5mg |
Draslík | 480,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kuřecí srdíčka, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srdíčkové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Zpěníme na oleji cibuli, posypeme kořením, přidáme nakrájená kuřecí srdíčka a dusíme. |
2 | Přidáme vypranou rýži, dva hrnky vody, bujon a dusíme. |
3 | Přidáme hrášek a necháme přejít varem. Vypneme příkon tepla a pokrm necháme chvíli dojít. |
4 | Promícháme a posypeme strouhaným sýrem. |