Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26210

Ingredience

3 ks Jablka
250 g Mouka pohanková
50 g Máslo čerstvé
10 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
750 ml Víno jablečné
50 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 111kJ
33% Sacharidy 119 g
23% Tuky 17 g
27% Sodík 538 mg
17% Bílkoviny 10 g

Jablečné galettes postup přípravy receptu:

1

Metličkou vyšleháme z mouky, vajec, trochy soli a vína palačinkové těsto. Přikryjeme a necháme 20 minut odpočinout.

2

V suché pánvi z těsta upečeme 12 co nejtenčích palačinek a horké je uchováme.

3

Jablka nakrájíme na plátky, doměkka je opečeme na rozehřátém másle a dáme na mísu. Přidáme rozmíchanou zakysanou smetanu a posypeme čerstvě mletým pepřem. Podáváme k pohankovým palačinkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept