Jablečné galettes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné galettes
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26210 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
3 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pohanková |
10 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
750 ml | Víno jablečné |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 144,1mg |
Draslík | 248,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pohanková, Pepř černý mletý, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné galettes postup přípravy receptu:
1 | Metličkou vyšleháme z mouky, vajec, trochy soli a vína palačinkové těsto. Přikryjeme a necháme 20 minut odpočinout. |
2 | V suché pánvi z těsta upečeme 12 co nejtenčích palačinek a horké je uchováme. |
3 | Jablka nakrájíme na plátky, doměkka je opečeme na rozehřátém másle a dáme na mísu. Přidáme rozmíchanou zakysanou smetanu a posypeme čerstvě mletým pepřem. Podáváme k pohankovým palačinkám. |