Crostini s tatarským biftekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Crostini s tatarským biftekem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26220 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
25 g | Hořčice |
25 g | Kapary |
30 ml | Koňak Armaňak |
15 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
2 ks | Okurky nakládané |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
20 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
300 g | Telecí svíčková |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 151,1mg |
Draslík | 531,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Telecí svíčková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Koňak Armaňak, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Crostini s tatarským biftekem postup přípravy receptu:
1 | Okurky nakrájíme na kostičky, kapary nasekáme. Šalotku na jemno pokrájíme. Žloutek ušleháme s olejem, až vznikne hustý krém. Přimícháme šalotku, okurky a kapary. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí, octem a koňakem. Syrové telecí maso co nejjemněji nasekáme nebo naškrábeme a smícháme s připravenou směsí. |
2 | Bagetu nakrájíme na plátky a dozlatova je po obou stranách opečeme na dostatečném množství oleje. Na plátky rozdělíme tatarský biftek a podáváme. |