Recept

Papriky plněné mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26222
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
300 g Hovězí maso mleté
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej olivový
6 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
30 g Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
5 g Sůl
3 ks Veka
150 ml Víno bílé
10 ml Voda pitná
130 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 405kJ
23% Sacharidy 82 g
15% Tuky 11 g
33% Sodík 664 mg
52% Bílkoviny 29 g
Papriky plněné mletým masem

Papriky plněné mletým masem postup přípravy receptu:

1

Podusíme 1 nasekanou cibuli na troše rozehřátého oleje. Česnek oloupeme a prolisujeme. Polovinu česneku přidáme k cibuli. Přisypeme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme. Přimícháme mouku, rajčatový protlak a 1 lžíci petrželky. Vaříme 1 minutu. Přilijeme víno a 100 ml vody. Osolíme a opepříme. Přikryté dusíme 20 minut.

2

Na náplň namočíme plátky veky do vývaru. Na troše oleje 4 minuty podusíme zbývající cibuli, česnek a petrželku. Přidáme mleté maso a opékáme, až se rozdrolí. Přimícháme vymačkanou veku. Osolíme, opepříme a opékáme další 4 minuty.

3

Vršky paprik odkrojíme, zbavíme semen a omyjeme. Naplníme je mletým masem a upěchujeme. Papriky poskládáme do vymazané zapékací nádoby. Zbývající mleté maso přimícháme do omáčky. Papriky pečeme asi 30 minut (225 °C). Podáváme je nakrájené na plátky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept