Vepřová svíčková s česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová svíčková s česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26223 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
80 ml | Olej olivový |
40 g | Olivová pasta černá |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
50 ml | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
500 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivová pasta černá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová svíčková s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na silnější plátky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej. Vložíme maso s nasekaným česnekem a prudce doměkka osmažíme. Maso osolíme, opepříme a přimícháme sherry. Vyjmeme na mísu a horké uchováme. |
3 | Připečeniny rozředíme asi 150 ml vody. Přidáme olivovou pastu a omáčku zredukujeme. |
4 | Maso obložíme nakrájenými rajčaty, přelijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou. |