Tygří krevety s černou fazolí a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tygří krevety s černou fazolí a houbami
Tygří krevety s černou fazolí a houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26224 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
marináda | |
---|---|
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
4 polévková lžíce | Fazole černé |
750 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
5 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
7 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
2 ks | Sardellen filets |
1,3 dl | Vývar z humrů |
zelenina | |
300 g | Fazolové lusky zelené |
2 ks | Habanero |
300 g | Houby Shitake sušené |
2 polévková lžíce | Kari pasta červená |
3 polévková lžíce | Kokosový krém |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
na posypání | |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 175,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 531,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Fazole černé, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Fazolové lusky zelené, Houby Shitake sušené, Kokosový krém, Okurka salátová, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sojová světlá, Vývar z humrů, Habanero, Kari pasta červená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sardellen filets nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tygří krevety s černou fazolí a houbami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme marinádu: ohřejeme humrový vývar do kterého namočíme černé fazole na 30 minut. Pak ji scedíme. Krevety zbavené hlav a střívka omyjeme, osušíme a dáme je do mísy. Přidáme k nim ústřicovou a rybí omáčku, rozdrobené sušené sardelky, sójovou a chilli omáčku, vše promícháme a marinujeme 30 minut. |
2 | Houby Shitake omyjeme, nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do studené vody. Omyté a očištěné zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Papričky Habanero rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Omytou hořkou okurku oloupeme a pokrájíme na plátky. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji všechnu zeleninu s černou fazolí a houbami podusíme asi 10-12 minut, pak přimícháme kari pastu s kokosovým krémem, osolíme a opepříme podle chuti. |
4 | Ve woku na rozpáleném oleji marinované krevety orestujeme dozlatova (asi 4 minuty), posypeme sezamovými semínky a podáváme se zeleninou a houbami. |