Recept

Kalamáry s bambusovými výhonky a oříšky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26227

Ingredience

100 g Bambusové výhonky konzervované
2 ks Cibule
1 ks Citrony
500 g Kalamáry
7 polévková lžíce Olej palmový
50 g Oříšky piniové
100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
100 g Vodní kaštany v nálevu
500 g Zeleninová směs čínská - mražená
1,5 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 623kJ
7% Sacharidy 25 g
30% Tuky 22 g
28% Sodík 558 mg
45% Bílkoviny 26 g

Kalamáry s bambusovými výhonky a oříšky postup přípravy receptu:

1

Konzervované bambusové výhonky, palmová srdíčka a vodní kaštany scedíme a necháme odkapat. Pak zeleninu nakrájíme na plátky. Mraženou zeleninovou čínskou směs necháme trochu rozmrazit.

2

Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme nadrobno. Zelenou petrželku omyjeme a pokrájíme nadrobno.

3

Ve woku si rozpálíme olej a všechnu zeleninu za stálého míchání smažíme asi 4-5 minut. Přidáme piniové oříšky, ochutíme mletým zázvorem, solí, pepřem a přidáme kuchyňsky upravené kalamáry. Vše opékáme dalších 5 minut.

4

Kalamáry podáváme horké, posypané petrželkou s plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept