Entremeses variados - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Entremeses variados
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26229 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cuketa |
40 g | Hrozinky |
250 g | Lilek |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
4 ks | Sardelové řezy |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
100 ml | Víno červené |
16 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 45,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 393,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Cuketa, Hrozinky, Lilek, Ocet vinný, Oříšky piniové, Sardelové řezy, Sůl, Sýr Čedar, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Entremeses variados postup přípravy receptu:
1 | Na avokádo na katalánský způsob opražíme v suché pánvi piniová semínka. Sardelové řezy podélně nakrájíme na nudličky. |
2 | Rozmícháme ocet, sůl a pepř. Avokádo rozpůlíme, odstraníme a dužinu nakrájíme na dílky. Pokapeme je polovinou zálivky. Hrozinky dáme nabobtnat do vody, necháme okapat a avokádo posypeme. Navrch rozdělíme sardelové řezy. Přelijeme zbývající zálivkou. |
3 | Na plněné žampiony očistíme žampionové klobouky, otřeme je navlhčenou papírovou utěrkou a vykrojíme dřík. Klobouky podusíme na rozehřátém oleji a naplníme na kostičky nakrájenými cuketami. Osolíme a zalijeme bílým vínem. Posypeme sýrem a opékáme 4 minuty v grilu. |
4 | Na další předkrm očistíme cukety a nakrájíme je na plátky. Plátky prosolíme a necháme odpočinout. Potom je omyjeme a dobře osušíme. Cukety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dozlatova opečeme na rozehřátém oleji. Česnek oloupeme, nasekáme a rozdělíme na plátky cukety. Posypeme petrželkou. |