Jednoduchý recept

Krevety s katalánskou omáčkou romesco

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26233

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
350 g Krevety tygří - loupané
1 hrst Mandle
50 ml Ocet vinný
100 ml Olej olivový
5 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
50 g Rajčata
5 g Sůl
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 513kJ
3% Sacharidy 9 g
42% Tuky 32 g
28% Sodík 557 mg
41% Bílkoviny 23 g

Krevety s katalánskou omáčkou romesco postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 175 °C. Rajče omyjeme, očistíme a dáme do nevymazané zapékací nádoby. Přidáme oloupané stroužky česneku. Pečeme v troubě asi 30 minut.

2

Papriku a chilli papričku vložíme do pánve. Přilijeme 75 ml vody a 3 lžíce vinného octa. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme 5 minut. V jiné pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a plátky chleba na něm dozlatova opečeme po obou stranách. Vyjmeme je a vložíme do mixéru.

3

V uvolněné pánvi s olejem opražíme mandle a rovněž je vložíme do mixéru. Přidáme papriku, chilli papričku, pečený česnek a rajčata. Vše rozmixujeme. Mixujeme a přidáváme zbývající olej a ocet. Osolíme a opepříme. Omáčku prolisujeme přes síto. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku dáme do mísy, přidáme vařené krevety a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept