Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26235
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
120 g Cibule
5 g Citronová kůra
50 ml Citronová šťáva
15 ks Fíky čerstvé
3 g Kmín římský
3 g Koriandr mletý
1,5 kg Kuře
20 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
3 g Skořice mletá
5 g Sůl
400 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 662kJ
17% Sacharidy 61 g
56% Tuky 42 g
25% Sodík 506 mg
87% Bílkoviny 49 g

Citronové kuře s fíky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 175 °C. Kuře rozdělíme na 8 dílů, osolíme je a opepříme. Díly postupně 5 minut opečeme kůží dospodu na rozehřátém oleji.

2

Kůží nahoru je poskládáme do pekáče. Mezi ně vložíme omyté a osušené fíky. Sušené fíky předem namočíme na 2 hodiny do vody.

3

Česnek a cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Směs rozdělíme mezi dílky kuřete. Posypeme mletým kořením a přidáme bobkové listy.

4

Přilijeme portské víno. Přikryjeme a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě. Díly kuřete obrátíme a odkryté pečeme dalších asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept