Řecký selský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký selský salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26237 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
60 g | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
10 g | Hořčice |
5 g | Máta |
50 ml | Ocet vinný |
250 g | Okurka salátová |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
80 g | Paprika červená |
80 g | Paprika oranžová |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
250 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 351,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Máta, Ocet vinný, Okurka salátová, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký selský salát postup přípravy receptu:
1 | Petrželku nasekáme. Semen zbavené papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata rokrájíme na osminky. |
2 | Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr feta nakrájíme na kostičky. |
3 | Všechny přísady smícháme. Hlávkový salát natrháme na kousky. Opatrně přimícháme do zeleninového salátu. |
4 | Na zálivku rozmícháme hořčici, olej, ocet, sůl, pepř, cukr a petrželku. Salát přelijeme a lehce promícháme. |
5 | Ozdobíme mátovými lístky, olivami a podáváme. |