Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26237
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

60 g Cibule
5 g Cukr krupice
10 g Hořčice
5 g Máta
50 ml Ocet vinný
250 g Okurka salátová
100 ml Olej olivový extra panenský
100 g Olivy černé
80 g Paprika červená
80 g Paprika oranžová
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
150 g Rajčata
1 ks Salát hlávkový
5 g Sůl
250 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 549kJ
5% Sacharidy 17 g
44% Tuky 33 g
49% Sodík 980 mg
12% Bílkoviny 6 g

Řecký selský salát postup přípravy receptu:

1

Petrželku nasekáme. Semen zbavené papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata rokrájíme na osminky.

2

Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr feta nakrájíme na kostičky.

3

Všechny přísady smícháme. Hlávkový salát natrháme na kousky. Opatrně přimícháme do zeleninového salátu.

4

Na zálivku rozmícháme hořčici, olej, ocet, sůl, pepř, cukr a petrželku. Salát přelijeme a lehce promícháme.

5

Ozdobíme mátovými lístky, olivami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept