Jednoduchý recept

Olihně s tzatziky

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26238
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
400 g Jogurt bílý
20 g Máta
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Okurka salátová
200 ml Olej olivový
1 kg Olihně
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 282kJ
7% Sacharidy 26 g
76% Tuky 57 g
32% Sodík 646 mg
79% Bílkoviny 45 g

Olihně s tzatziky postup přípravy receptu:

1

Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semena. Potom je nahrubo nastrouháme, osolíme a dáme na 15 minut okapat na síto.

2

Jogurt rozmícháme s citronovou šťávou, nasekanou mátou a prolisovaným česnekem. Přimícháme strouhané okurky, přikryjeme a necháme odležet.

3

Připravíme olihně: Uchopíme hlavu a chapadla vytáhneme je z trupu i s vnitřnostmi. Chapadla těsně pod očima odkrojíme. Chapadla uchopíme tak, aby ústa byla nahoře. lespodu vytlačíme zažívací ústrojí a oddělíme ho. Tenkou kůži trupu stáhneme a odkrojíme ploutve. Trup, chapadla a ploutve omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Trup nakrájíme na asi 5 mm silná kolečka.

4

Olihně osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Postupně je smažíme asi 3 minuty v rozehřátém oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.

Poznámka

Podáváme s okurkovým salátem a dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept