Pečená plněná rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená plněná rajčata
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26242 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
40 g | Hrozinky |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Oregano čerstvé |
50 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
350 g | Rajčata |
250 g | Rýže předvařená (parboiled) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 554,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Hrozinky, Oříšky piniové, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená plněná rajčata postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 175 °C. Rajčata omyjeme a vršek odkrojíme jako víčko. Dužninu vydlabeme, nasekáme a dutá rajčata necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na 2 lžících olivového oleje podusíme asi 7 minut cibuli, česnek a oregano. Přidáme piniová semínka a rozinky. Dusíme dalších 5 minut. Přimícháme bazalku a petrželku. Osolíme a opepříme. Promícháme s vařenou rýží a nasekanými rajčaty. |
3 | Rajčata směsí naplníme, přiložíme víčko a potřeme zbývajícím olejem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. |