Recept

Plněné vinné listy hovězím masem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26243
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
60 g Cibule
40 ml Citronová šťáva
500 g Hovězí maso mleté
100 g Máslo čerstvé
10 g Máta
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
40 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
50 g Rýže jasmínová
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
30 ks Vinné listy
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 955 kcal
Kilojoule 3 994kJ
34% Sacharidy 121 g
50% Tuky 38 g
46% Sodík 918 mg
106% Bílkoviny 60 g

Plněné vinné listy hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Mleté maso propracujeme s cibulí, rýží, vejcem, 20 g másla a citronovou šťávou. Přidáme prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Pokud by hmota byla příliš tuhá, přidáme trochu piva.

2

Vinné listy povaříme 1 minutu v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat. Na každý list naneseme vždy 1 lžíci mletého masa. Okraje listů přeložíme přes náplň a listy pevně zavineme.

3

V kastrolu rozehřejeme zbývající máslo a dno vyložíme zbývajícími vinnými listy. Na ně poskládáme plněné listy a přilijeme zeleninový vývar. Zvolna dusíme asi 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept