Plněné vinné listy hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné vinné listy hovězím masem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26243 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
500 g | Hovězí maso mleté |
100 g | Máslo čerstvé |
10 g | Máta |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
40 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
50 g | Rýže jasmínová |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
30 ks | Vinné listy |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 121g |
---|---|
Cholesterol | 136,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 137g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,0mg |
Vitamín E | 13,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí maso mleté, Máta, Sůl, Vejce slepičí, Vinné listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Rýže jasmínová, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné vinné listy hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso propracujeme s cibulí, rýží, vejcem, 20 g másla a citronovou šťávou. Přidáme prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Pokud by hmota byla příliš tuhá, přidáme trochu piva. |
2 | Vinné listy povaříme 1 minutu v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat. Na každý list naneseme vždy 1 lžíci mletého masa. Okraje listů přeložíme přes náplň a listy pevně zavineme. |
3 | V kastrolu rozehřejeme zbývající máslo a dno vyložíme zbývajícími vinnými listy. Na ně poskládáme plněné listy a přilijeme zeleninový vývar. Zvolna dusíme asi 2 hodiny. |