Recept

Rajčata plněná lilkovým kaviárem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26244
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 g Bazalka
3 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
500 g Lilek
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
350 g Rajčata
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 604kJ
4% Sacharidy 13 g
17% Tuky 13 g
25% Sodík 493 mg
4% Bílkoviny 3 g

Rajčata plněná lilkovým kaviárem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 150 °C. Pečicí plech vyložíme alobalem a vymažeme olejem. Lilky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme.

2

Řeznou plochou dospodu je poskládáme na plech a pečeme asi 1 hodinu. Vyjmeme a pečenou dužninu vydlabeme lžící.

3

Rajčata omyjeme, vršek odkrojíme jako víčko dužninu vydlabeme. Rajčatovou dužninu rozmixujeme s lilkovou dužninou a bazalkou. Přimícháme prolisovaný česnek, olej a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme. Směsí naplníme rajčata, přiložíme víčko a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept