Rajčata plněná lilkovým kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná lilkovým kaviárem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26244 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
500 g | Lilek |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
350 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 539,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná lilkovým kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 150 °C. Pečicí plech vyložíme alobalem a vymažeme olejem. Lilky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme. |
2 | Řeznou plochou dospodu je poskládáme na plech a pečeme asi 1 hodinu. Vyjmeme a pečenou dužninu vydlabeme lžící. |
3 | Rajčata omyjeme, vršek odkrojíme jako víčko dužninu vydlabeme. Rajčatovou dužninu rozmixujeme s lilkovou dužninou a bazalkou. Přimícháme prolisovaný česnek, olej a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme. Směsí naplníme rajčata, přiložíme víčko a podáváme. |