Recept

Orientální jehněčí špíz

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26246

Ingredience

1 ks Chilli paprička
60 g Cibule
40 ml Citronová šťáva
1 kg Jehněčí kýta
10 g Kmín římský
5 g Máta
75 ml Olej olivový
10 g Paprika mletá sladká
60 g Paprika zelená
60 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 146kJ
3% Sacharidy 11 g
77% Tuky 58 g
34% Sodík 674 mg
85% Bílkoviny 48 g

Orientální jehněčí špíz postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme šlach a tuku a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Na marinádu oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a česnek. Obě přísady smícháme s olivovým olejem, tymiánem, mletou paprikou, rozemletou chilli papričkou, římským kmínem a bylinkami. Promícháme s masem, přikryjeme a necháme odležet nejméně 4 hodiny.

2

Maso vyjmeme, necháme okapat a marinádu odložíme stranou. Papriky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozčtvrtíme.

3

Maso napíchneme na špízy střídavě s kousky papriky a cibulí. Osolíme a opepříme. Špízy grilujeme 5-7 minut a přitom je potíráme marinádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept