Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26252
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Cibule
50 ml Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
250 g Jogurt bílý
600 g Lilek
130 ml Olej olivový
130 g Olivy černé
80 g Paprika červená
5 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
40 g Protlak rajčatový
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 834kJ
7% Sacharidy 24 g
54% Tuky 41 g
40% Sodík 809 mg
9% Bílkoviny 5 g

Lilková pasta s olivami postup přípravy receptu:

1

Lilky očistíme, omyjeme a osušíme. Podélně je rozpůlíme, osolíme a necháme 15 minut odležet. Potom je omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme, na jemno nasekáme a podusíme minutu na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme lilky a opečeme. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Papriku rozpůlíme, odstraníme semena, omyjeme a nadrobno nakrájíme.

2

Vypeckujeme olivy a přidáme je s cibulí a paprikou k lilkům. Přikryjeme a dusíme tak dlouho, až bude možné slupku lilků oddělit od dužiny.

3

Lilky vyjmeme a slupku odstraníme. Dužinu nadrobno nakrájíme a vrátíme k zelenině. Přidáme 3-4 lžíce vody a citronovou šťávu. Přimícháme rajčatový protlak. Necháme přejít varem a rozmixujeme.

4

Necháme vychladnout a přimícháme jogurt. Osolíme, opepříme, osladíme a výrazně ochutíme cayenským pepřem. Přimícháme sekanou petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept