Recept

Závin s jehněčím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26253
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
400 g Jehněčí maso mleté
5 g Kmín římský
250 g Listové těsto
80 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
3 g Paprika mletá sladká
40 g Petržel kudrnka
25 g Sezam - semena
3 g Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
3 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 900 kcal
Kilojoule 3 766kJ
8% Sacharidy 31 g
102% Tuky 76 g
4% Sodík 87 mg
46% Bílkoviny 26 g

Závin s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, česnekem, kořením a petrželkou. Opékáme asi 8 minut na olivovém oleji. Přimícháme piniová semínka a vejce.

2

Rozválíme těsto, potřeme vychladlou masovou směsí a zabalíme do závinu, potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme sezamem. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept