Závin s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s jehněčím masem
Závin s jehněčím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26253 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
400 g | Jehněčí maso mleté |
5 g | Kmín římský |
250 g | Listové těsto |
80 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
3 g | Paprika mletá sladká |
40 g | Petržel kudrnka |
25 g | Sezam - semena |
3 g | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 177,1mg |
Draslík | 475,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Kmín římský, Oříšky piniové, Paprika mletá sladká, Sezam - semena, Skořice mletá, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, česnekem, kořením a petrželkou. Opékáme asi 8 minut na olivovém oleji. Přimícháme piniová semínka a vejce. |
2 | Rozválíme těsto, potřeme vychladlou masovou směsí a zabalíme do závinu, potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme sezamem. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme 15 minut. |