Recept

Mušle s pórkem a chilli

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 26255
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

200 g Česnek
1 ks Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Citronová kůra
12 ks Mušle svatojakubské
1 polévková lžíce Olej sezamový
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 ks Pórek
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 451kJ
12% Sacharidy 43 g
19% Tuky 15 g
39% Sodík 779 mg
26% Bílkoviny 15 g

Mušle s pórkem a chilli postup přípravy receptu:

1

Svatojakubské mušle dobře omyjeme, osušíme, dáme do mísy, promícháme s citronovou kůrou a 1 lžící sezamového oleje.

2

Pórek a jarní cibulku očistíme a omyjeme. Pórek nakrájíme na kroužky, cibuli pokrájíme na kousky dlouhé asi 4-5 cm. Spařená rajčata oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na malé dílky. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké kroužky.

3

Ve woku na rozehřátém oleji osmažíme pórek s cibulkou dozlatova, přidáme rajčata s papričkou, zázvor, pokrájený česnek na plátky, promícháme a zeleninu smažíme ještě 3 minuty. Poté směs výrazně ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Celou směs vyjmeme z woku, dáme do mísy a na oleji, který nám zbyl v pánvi, dozlatova osmažíme mušle.

4

Osmažené mušle vyjmeme, rozdělíme na porce, přidáme směs zeleniny s kořením a podáváme. .

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept