Tuňákové carpaccio - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové carpaccio
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26259 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Kapary |
10 g | Ocet Sherry |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Šalotka |
20 ml | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 292,9mg |
Vláknina | 662,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Ocet Sherry, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové carpaccio postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka zabalíme do fólie a mrazíme 2 hodiny. Šalotku na jemno nasekáme. Rozmícháme olivový olej, sherry, sherry ocet, sůl a pepř. Kapary dáme okapat a na jemno je nasekáme. Do omáčky přimícháme šalotku a kapary. |
2 | Ztuhlého tuňáka nakrájíme na co nejtenčí plátky. |
3 | Plátky upravíme na mísu a přelijeme zálivkou. Přikryjeme a necháme odležet nejméně 30 minut. |