Recept

Lososová pěna se smetanovým křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26260

Ingredience

4 cl Dolin - Vermouth
1 kávová lžička Křen
10 g Lanýž
600 g Losos uzený
5 g Pepř bílý
700 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Zakysaná smetana
8 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 966kJ
2% Sacharidy 7 g
78% Tuky 58 g
7% Sodík 132 mg
64% Bílkoviny 36 g

Lososová pěna se smetanovým křenem postup přípravy receptu:

1

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Třetinu plátků lososa nadrobno nakrájíme a odložíme stranou. Zbývající plátky rozmixujeme s 50 ml smetany a zakysanou smetanou. Ochutíme Vermouthem a opepříme. Lanýž nasekáme a přidáme s nakrájeným lososem rozmixovanému lososu.

2

Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Přimícháme ji k lososu. Ušleháme zbývající smetanu a opatrně ji vmícháme do lososové hmoty.

3

Nákypovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme lososovou pěnou. Povrch uhladíme. Přikryjeme a chladíme nejméně 4 hodiny.

4

Pěnu vyklopíme a ozdobíme snítkou kopru. Ušleháme smetanu a přimícháme křen. Lososovou pěnu podáváme se smetanovým křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept