Losos v hořčičné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v hořčičné omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26261 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
80 g | Hořčice krémžská |
5 ks | Jalovec |
30 g | Kopr čerstvý |
4 ks | Koriandr celý |
1,5 kg | Losos obecný |
80 g | Med včelí |
40 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
4 ks | Pepř černý celý |
150 g | Salát Polníček |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 195,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 241,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Koriandr celý, Losos obecný, Med včelí, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice krémžská, Jalovec, Olej olivový, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Plátky lososa potřeme směsí soli, drceným pepřem, koriandrem, drceným jalovcem a částí nasekaného kopru. Plátky přiložíme k sobě a pevně zabalíme do obalu. |
2 | Balíček zatížíme prkénkem a necháme odležet 2 dny na chladném místě. |
3 | Na omáčku rozmícháme hořčici, zbývající kopr, med a ocet. Přišleháme olej. Osolíme, opepříme. Z nakládaného lososa odstraníme koření a rybu nakrájíme na plátky. Podáváme na očištěném a omytém salátu polníčku. Pokapeme omáčkou. |