Jednoduchý recept

Jemný rybí salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26262
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

5 g Bazalka
1 ks Chilli paprička
10 ml Citronová šťáva
20 ml Limetková šťáva
250 g Losos - filety
40 g Máslo čerstvé
250 g Mořský ďas
400 g Mořský jazyk
20 ml Ocet Sherry
5 g Pepř černý mletý
40 ml řepkový olej
200 g Salát hlávkový
5 g Sůl
5 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 684kJ
4% Sacharidy 15 g
23% Tuky 17 g
32% Sodík 637 mg
91% Bílkoviny 51 g

Jemný rybí salát postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené ryby osolíme a pokapeme limetovou šťávou. Opečeme je 4-5 minut na silně rozehřátém másle. Osolíme a odložíme stranou.

2

Salátové listy očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Natrháme je na kousky velikosti sousta a upravíme na mísu.

3

Na zálivku dobře rozmícháme řepkový olej, sherry ocet a trochu citronové šťávy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme. Přidáme ji do zálivky. Osolíme a opepříme.

4

Žampiony otřeme navlhčenou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Přimícháme je do zálivky. Opečené kousky ryby, upravíme na salátové lůžko, obložíme žampiony a přelijeme zálivkou.

5

Bazalku opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nadrobno nakrájíme. Salát jimi posypeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept