Jednoduchý recept

Pražené grundle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26263
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Grundle
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 308kJ
5% Sacharidy 20 g
83% Tuky 62 g
24% Sodík 489 mg
71% Bílkoviny 40 g

Pražené grundle postup přípravy receptu:

1

Ryby omyjeme a důkladně osušíme papírovou utěrkou. Hlavy a ploutve ponecháme.

2

Pečlivě ryby obalíme v mouce, aby byly lehce pokryté. Vložíme je do síta a přebytečnou mouku setřepeme.

3

Olivový olej rozehřejeme na 180 °C. Olej je správně rozehřátý, když do něj ponořená špejle prudce zašumí.

4

Obalené ryby postupně dozlatova smažíme v dostatečném množství oleje, v němž musejí plavat. Aby získaly pěknou křupavou kůrku, po 2 minutách je vyjmeme a necháme okapat. Potom je vrátíme a smažíme další 1 minutu. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme znovu okapat.

5

Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Petrželku osmažíme v rozehřátém oleji, necháme okapat a podáváme s rybami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept