Pražené grundle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražené grundle
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26263 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Grundle |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 57,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grundle, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražené grundle postup přípravy receptu:
1 | Ryby omyjeme a důkladně osušíme papírovou utěrkou. Hlavy a ploutve ponecháme. |
2 | Pečlivě ryby obalíme v mouce, aby byly lehce pokryté. Vložíme je do síta a přebytečnou mouku setřepeme. |
3 | Olivový olej rozehřejeme na 180 °C. Olej je správně rozehřátý, když do něj ponořená špejle prudce zašumí. |
4 | Obalené ryby postupně dozlatova smažíme v dostatečném množství oleje, v němž musejí plavat. Aby získaly pěknou křupavou kůrku, po 2 minutách je vyjmeme a necháme okapat. Potom je vrátíme a smažíme další 1 minutu. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme znovu okapat. |
5 | Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Petrželku osmažíme v rozehřátém oleji, necháme okapat a podáváme s rybami. |