Kuře s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26267 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Hořčice Dijonská |
600 g | Kuřecí čtvrtky |
25 g | Ovesné vločky |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 152,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kuřecí čtvrtky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Promícháme ovesné vločky, rozmarýn, sůl a pepř. |
2 | Kuřecí čtvrky potřeme bílkem a obalíme směsí ovesných vloček s bylinkami. Maso rozložíme do pekáčku a pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené. |
3 | V misce smícháme zakysanou smetanu s hořčicí, solí a pepřem. Pečené kuřecí čtvrtky podáváme teplé nebo studené s ochucenou smetanou a se salátem z nastrouhané mrkve. |