Obložená masová mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložená masová mísa
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26268 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
150 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
60 g | Hrozinky |
120 g | Hroznové víno |
120 g | Jehněčí maso |
600 g | Kuřecí maso vařené |
60 g | Mandle loupané |
30 g | Máta |
20 ks | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 ks | Salát hlávkový |
12 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
6 ks | Vejce slepičí |
8 ks | Zavináče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 163g |
---|---|
Cholesterol | 475,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 53g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 302,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hrozinky, Hroznové víno, Máta, Pomeranče, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Jehněčí maso, Kuřecí maso vařené, Mandle loupané, Olivy černé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šunka dušená, Zavináče mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložená masová mísa postup přípravy receptu:
1 | Listy salátu rozložíme na velkou oválnou mísu. Na tři místa na míse upravíme uvařené kuřecí maso. Zavináče, uvařená vejce, šunku, rostbíf a pečené hovězí a jehněčí upravíme na mísu mezi kuřecím masem v paprscích vycházejících ze středu. |
2 | Zbývající místa mezi paprsky vyplníme hráškem, kuličkami hroznového vína, olivami, šalotkami, mandlemi a rozinkami. |
3 | Z pomerančů ostrouháme kůru a posypeme jí celou mísu. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Obloženou mísu dotvoříme oranžovými plátky pomerančů a zelenými snítkami máty. Obloženou mísu podáváme s čerstvým křupavým pečivem. |