Obložená bageta s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložená bageta s kuřetem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26269 |
Ingredience
20 g | Ančovičky konzervované |
1 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
50 g | Kuře |
50 ml | Olej olivový |
8 ks | Olivy zelené |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 247,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 352,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bageta, Česnek, Kuře, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložená bageta s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Bagetu rozpůlíme napříč a obě půlky naplocho podélně rozřízneme ostrým nožem a otevřeme. |
2 | Stroužek česneku rozřízneme a potřeme jím ze všech stran kusy bagety. |
3 | Střídu bagety pokapeme olivovým olejem. |
4 | Ančovičky nakrájíme nadrobno. |
5 | Studené pečené kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na kusy bagety. Na kuře rozložíme plátky rajčat a ančovičky. |
6 | Povrch důkladně opepříme a doplníme nakrájemými černými olivami. Kusy bagety opět uzavřeme a pevně zabalíme do alogalu. Před podáváním nakrájíme na menší kousky. |