Vinné šodó - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinné šodó
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2627 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 409kJ
4% Sacharidy 14 g
3% Tuky 2 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 30,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Vinné šodó postup přípravy receptu:
1 | Všechny přísady smícháme a šleháme metlou. Potom ve vodní lázni vše ušleháme do zhoustnutí. Nesmíme však vařit, aby se omáčka nesrazila. |
2 | Hotové šodó ihned přelijeme do jiné nádoby. |
3 | Podáváme samotné nebo s pudinkem. |