Marinované kuřecí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kuřecí řízky
Marinované kuřecí řízky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26276 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
40 g | Estragon |
25 g | Hořčice |
1 ks | Jablka |
600 g | Kuřecí prsa |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
30 g | Ořechy vlašské |
5 g | Pepř černý mletý |
6 ks | Šalotka |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Jablka, Ořechy vlašské, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kuřecí řízky postup přípravy receptu:
1 | Olivový olej, šalotky, česnek, čestvý estragon, hořcici, sůl a pepř důkladně rozmícháme v míse. |
2 | Do mísy přidáme kuřecí řízky, promícháme s ostatními surovinami, mísu zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na 4 hodiny do chladničky. |
3 | Maso vyjmeme a marináru odložíme k pozdějšímu použití. Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme a kuřecí řízky prudce opečeme po obou stranách dozlatova. Odložíme do teplé mísy. |
4 | Na pánev nalijeme marinádu, přivedeme k varu a zaprášíme moukou. Přidáme kuřecí vývar, jablka, vlašské ořechy a omáčku mírně vaříme 5 minut. Do omáčky vrátíme kuřecí maso, postupně přilijeme smetanu a omáčku 2 minuty opatrně povaříme. |