Recept

Kuřecí milánské rizoto

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26281

Ingredience

1 ks Cibule
900 g Kuřecí prsa
120 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
500 g Rýže Basmati
60 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
150 ml Víno bílé
600 ml Vývar drůbeží
25 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 925 kcal
Kilojoule 3 869kJ
12% Sacharidy 43 g
51% Tuky 38 g
73% Sodík 1 g
107% Bílkoviny 60 g

Kuřecí milánské rizoto postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso a cibuli osmahneme na másle.

2

Přidáme rýži, zamícháme a chvíli na pánvi opékáme.

3

Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký. Ryži postupně podléváme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme bílé víno, šafrán, sůl a pepř a dobře promícháme. Rizoto dusíme dalších 15 minut, občas promícháme a dle potřeby přilijem další vývar.

4

Rizoto necháme několik minut odpočinout. Těsně před podáváním je podlijeme trochou vývaru a krátce prohřejeme. Rozdělíme na talíře a posypeme hoblinkami parmazánu a poklademe rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept