Kuřecí milánské rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí milánské rizoto
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26281 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
900 g | Kuřecí prsa |
120 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rýže Basmati |
25 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
150 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 190,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí milánské rizoto postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso a cibuli osmahneme na másle. |
2 | Přidáme rýži, zamícháme a chvíli na pánvi opékáme. |
3 | Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký. Ryži postupně podléváme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme bílé víno, šafrán, sůl a pepř a dobře promícháme. Rizoto dusíme dalších 15 minut, občas promícháme a dle potřeby přilijem další vývar. |
4 | Rizoto necháme několik minut odpočinout. Těsně před podáváním je podlijeme trochou vývaru a krátce prohřejeme. Rozdělíme na talíře a posypeme hoblinkami parmazánu a poklademe rozpuštěným máslem. |