Recept

Kuře na alžbětinský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26282

Ingredience

170 g Hroznové víno
600 g Kuřecí prsa
15 g Muškátový oříšek
15 g Máslo čerstvé
25 ml Ocet jablečný
25 g Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
120 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
150 ml Vývar drůbeží
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 155kJ
11% Sacharidy 41 g
26% Tuky 19 g
40% Sodík 799 mg
68% Bílkoviny 38 g

Kuře na alžbětinský způsob postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky prudce opečeme na másle a slunečnicovém oleji na hrubší pánvi. Maso vybereme naběračkou s otvory odložíme na talíř.

2

Na pánvi opečeme ve šťávě z kuřecího masa nakrájené šalotky doměkka a dozlatova. Potom k nim vrátíme odložené kuřecí maso.

3

Maso podlijeme vývarem a jablečným octem, tekutinu přivedeme k varu, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 12 minut za občasného zamíchání zvolna dusíme.

4

Maso upravíme na mísu. Na pánev dáme hroznové víno, smetanu a muškátový oříšek, prohřejeme a dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou omáčku přelijeme maso a podáváme.

Poznámka

Jako příloha se hodí mrkev a chřest.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept