Kuře na alžbětinský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na alžbětinský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26282 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
170 g | Hroznové víno |
600 g | Kuřecí prsa |
15 g | Máslo čerstvé |
15 g | Muškátový oříšek |
25 ml | Ocet jablečný |
25 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
120 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Muškátový oříšek, Ocet jablečný, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na alžbětinský způsob postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky prudce opečeme na másle a slunečnicovém oleji na hrubší pánvi. Maso vybereme naběračkou s otvory odložíme na talíř. |
2 | Na pánvi opečeme ve šťávě z kuřecího masa nakrájené šalotky doměkka a dozlatova. Potom k nim vrátíme odložené kuřecí maso. |
3 | Maso podlijeme vývarem a jablečným octem, tekutinu přivedeme k varu, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 12 minut za občasného zamíchání zvolna dusíme. |
4 | Maso upravíme na mísu. Na pánev dáme hroznové víno, smetanu a muškátový oříšek, prohřejeme a dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou omáčku přelijeme maso a podáváme. |
Poznámka
Jako příloha se hodí mrkev a chřest.