Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26284
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
8 ks Ústřice
1 ks Vaječný žloutek slepičí
75 ml Víno bílé
20 ml Víno šumivé (sekt)
75 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 196kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
38% Sodík 761 mg
37% Bílkoviny 21 g

Párty ústřice postup přípravy receptu:

1

Ústřice dobře omyjeme, otevřeme a maso vyjmeme. Tekutinu uchováme. Spodní misku lastury osušíme a usadíme do zapékací nádoby do hrubozrnné soli.

2

Tekutinu přidáme do rybího vývaru a přivedeme k varu. Vložíme ústřice a 5 sekund zvolna vaříme těsně pod bodem varu. Vyjmeme je do misek. Vývar prudce vaříme a odpařujeme. Přilijeme bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme žloutek, máslo, šampaňské a smetanu.

3

Osolíme, opepříme a rozdělíme na ústřice. Zapékáme v rozehřátém grilu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept