Párty ústřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párty ústřice
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26284 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
8 ks | Ústřice |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
75 ml | Víno bílé |
20 ml | Víno šumivé (sekt) |
75 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 204,6mg |
Draslík | 389,5mg |
Vláknina | 662,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Ústřice, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párty ústřice postup přípravy receptu:
1 | Ústřice dobře omyjeme, otevřeme a maso vyjmeme. Tekutinu uchováme. Spodní misku lastury osušíme a usadíme do zapékací nádoby do hrubozrnné soli. |
2 | Tekutinu přidáme do rybího vývaru a přivedeme k varu. Vložíme ústřice a 5 sekund zvolna vaříme těsně pod bodem varu. Vyjmeme je do misek. Vývar prudce vaříme a odpařujeme. Přilijeme bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme žloutek, máslo, šampaňské a smetanu. |
3 | Osolíme, opepříme a rozdělíme na ústřice. Zapékáme v rozehřátém grilu. |