Zapékané svatojakubské mušle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané svatojakubské mušle
Zapékané svatojakubské mušle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26286 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
125 g | Máslo čerstvé |
16 ks | Mušle svatojakubské |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 706,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mušle svatojakubské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané svatojakubské mušle postup přípravy receptu:
1 | Na omáčku přivedeme k varu bílé víno se šalotkou, prudce vaříme a odpaříme na polovinu. Přilijeme rybí vývar, vaříme a odpaříme na 1/3. Vývar prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přimícháme na vločky nakrájené vychlazené máslo a odstavíme. Osolíme a opepříme. |
2 | Mušle otevřeme, dobře omyjeme, osušíme a vyjmeme. Stáhneme šedý, nejedlý masitý plášť. |
3 | Bílý sval neboli ořech osolíme a opepříme. Grilujeme asi |
4 | 3 minuty na roštu, který jsme potřeli olejem. Vrátíme do misky z lastur a podáváme s omáčkou, do níž jsme přimíchali pažitku. |