Recept

Zapékané svatojakubské mušle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26286
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

125 g Máslo čerstvé
16 ks Mušle svatojakubské
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
5 g Sůl
150 ml Víno bílé
400 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 066kJ
7% Sacharidy 25 g
46% Tuky 34 g
68% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Zapékané svatojakubské mušle postup přípravy receptu:

1

Na omáčku přivedeme k varu bílé víno se šalotkou, prudce vaříme a odpaříme na polovinu. Přilijeme rybí vývar, vaříme a odpaříme na 1/3. Vývar prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přimícháme na vločky nakrájené vychlazené máslo a odstavíme. Osolíme a opepříme.

2

Mušle otevřeme, dobře omyjeme, osušíme a vyjmeme. Stáhneme šedý, nejedlý masitý plášť.

3

Bílý sval neboli ořech osolíme a opepříme. Grilujeme asi

4

3 minuty na roštu, který jsme potřeli olejem. Vrátíme do misky z lastur a podáváme s omáčkou, do níž jsme přimíchali pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept