Marinované slávky s chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované slávky s chilli
Marinované slávky s chilli
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26287 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
30 ml | Limetková šťáva |
200 g | Mrkev kořen |
2 kg | Mušle slávky |
60 ml | Olej olivový |
150 g | Pórek |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,5mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Limetková šťáva, Mušle slávky, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované slávky s chilli postup přípravy receptu:
1 | Mušle omyjeme a očistíme. Neuzavřené nebo poškozené vyhodíme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a na jemno nakrájíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na lupínky. |
2 | Chilli papričku rozpůlíme, semena odstraníme, omyjeme a na jemno nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a 3 minuty na něm podusíme mrkev, česnek a chilli papričku. |
3 | Přidáme mušle, pórek a rajčata. Přilijeme víno a přikryté vaříme 4 minuty. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme. |
4 | Vývar ochutíme limetovou šťávou a osolíme. Mušle v něm necháme táhnout nejméně 30 minut. |